Search Engine Optimization

Scoor hoger in Google door SEO uit te besteden aan Subesta, jouw SEO specialist in Turnhout.

Online zichtbaarheid verbeteren met zoekmachine optimalisatie

Als u op een zoekmachine gaat zoeken naar een product of dienst, komt u terecht op de resultatenpagina. In vakjargon noemen we dit SERP, wat staat voor Search Engine Result Page. De bekendste zoekmachine in België is Google. Op die resultatenpagina krijgt u een rangschikking van websites die voor uw zoekopdracht het meest relevant zijn. Als bedrijf is het natuurlijk van groot belang dat u tussen die resultaten verschijnt. Met SEO verbeteren we uw online zichtbaarheid op de resultatenpagina.

We onderscheiden twee grote groepen op de resultatenpagina. De eerste groep wordt bovenaan weergegeven, namelijk de betaalde zoekresultaten. Dit zijn advertenties. Ter verduidelijking, om tussen die resultaten te komen, moet u betalen. Deze groep behoort tot de categorie SEA, wat staat voor Search Engine Advertising.

De tweede groep zijn de onbetaalde of organische zoekresultaten. Door de kwaliteit en relevantie van uw website te verhogen, zal uw zichtbaarheid verbeteren op de resultatenpagina. Dit noemen we ook wel SEO marketing.

Wat is de betekenis van SEO?

SEO is de Engelstalige afkorting voor Search Engine Optimization, wat we in het Nederlands vertalen naar zoekmachineoptimalisatie. SEO omvat alle acties die ervoor zorgen dat jouw website hoger scoort in Google.

In tegenstelling tot online adverteren is SEO gratis. Desondanks dit financieel voordeel kiezen bedrijven er regelmatig voor om SEO uit te besteden. Niet alleen is de toepassing van SEO tijdrovend , maar ook een eindeloos proces dat opgevolgd dient te worden.

Wat is het doel van SEO Marketing?

Door middel van zoekmachine optimalisatie zorgt u voor een betere ranking op de resultatenpagina van een zoekmachine. Deze zichtbaarheid resulteert op de eerste plaats in meer websiteverkeer. Ten tweede bouwt u merkbekendheid op wat bijdraagt aan het vertrouwen in uw zaak. En tot slot bent u in de mogelijkheid om op hetzelfde niveau te concurreren in uw branche. Op die manier kan je kwalitatieve leads genereren en uw doelgroep converteren tot klanten.

Hoe verbeteren we uw online zichtbaarheid?

Content SEO

Content is king’ is een veelvoorkomend gezegde, waar Subesta veel aandacht aan besteed. Met content omschrijven we het geheel aan informatie dat op uw website beschikbaar is. Dit omvat informatie zoals tekst, afbeeldingen, video’s etc. De content wordt opgebouwd aan de hand van een zoekwoordenanalyse. Websites komen regelmatig in de verleiding om gevonden te willen worden voor algemene zoekwoorden. Dit noemen we ook wel shorttail zoekwoorden, bestaande uit 1-2 woorden, wat populaire keywords zijn met zeer veel concurrentie. Dat betekent dat het moeilijk wordt om voor die zoekwoorden bovenaan in Google te komen. Daarom is het noodzakelijk om uw zoekwoorden zo specifiek mogelijk te maken om de concurrentie te verkleinen. Deze longtail zoektermen zijn opgebouwd uit 4-5 woorden. Midtail zoektermen zijn de gulden middenweg samengesteld uit 3 woorden.

Technische SEO

Ten tweede wordt uw website niet enkel bekeken door personen. Ook zoekmachines, zoals Google of Bing, bekijken uw website door middel van crawlers. Die bekijken de code achter uw website. Daarom is het noodzakelijk om uw website technisch te optimaliseren. Enkele zaken waarmee rekening gehouden wordt:

  • Responsive design: gebruiksvriendelijk op verschillende apparaten, bijvoorbeeld mobiel
  • HTML structuur (H1, H2, H3 titels)
  • Beveiligde site à HTTPS in plaats van HTTP
  • De title tag en meta description
  • Opbouw van de website (duidelijke organisatie, interne links…)

Lees meer over technische SEO!

Autoriteit

Door middel van linkbuilding kan jij autoriteit opbouwen binnen je niche. Maar hoe doe je dit nu?

Consequent waardevolle content produceren, grijpt de interesse van autoritaire websites. Deze websites kunnen links leggen naar jouw pagina of artikel. Daarnaast kunnen vermeldingen op gerelateerde websites je autoriteit boosten.

Stuur me een berichtje

Uw bedrijf laten groeien door SEO? Laat hieronder vrijblijvend een bericht achter en dan bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen!