SEO CONCURRENTIE ANALYSE

Een SEO concurrentie analyse geeft ons aanwijzingen die het traject naar een hogere positie in zoekmachines vergemakkelijken. 

5/5

Welke informatie kunnen concurrerende websites je geven?

Wellicht hebben websites bovenaan de resultatenpagina reeds geïnvesteerd in zoekmachine optimalisatie. Anders zouden ze daar niet staan, toch?

Om te achterhalen welke acties hebben geleid tot hun succes voeren we een SEO concurrentie analyse uit. Vervolgens kunnen we die informatie implementeren op jouw website (=reverse engineering).

Uit een concurrentie analyse halen we onder andere:

Belangrijke trefwoorden

Bij een concurrentie analyse ontdekken we zoekopdrachten die het grootste aandeel hebben in jouw concurrent zijn websiteverkeer. Het is dan de bedoeling om die zoekwoorden ook op jouw webpagina’s te gaan verwerken.

Backlink opportuniteiten

Door het linkprofiel van je concurrenten te analyseren ontdekken we websites waaraan we in eerst instantie niet hadden gedacht om een backlink te plaatsen. Mits jouw content dieper ingaat op een bepaald onderwerp, kunnen we zelfs links wegkapen om voordeel te halen op je concurrenten.

Content kwaliteit

Gebruiken je concurrenten afbeeldingen of video’s? Welke soort content rankt het beste in zoekmachines? Zijn er interne links aanwezig?

Al deze factoren zorgen voor een hogere waardering die kunnen helpen om de top van de zoekmachines te bereiken. 

Wat hebben wij nodig om een SEO concurrentie onderzoek uit te voeren?

Tijdens een kennismakingsgesprek vragen we je naar een lijst met concurrenten en een lijst van trefwoorden waarvoor je zou willen ranken. Op basis daarvan kunnen we onderzoeken welke concurrenten goed scoren in zoekmachines.

Wat kost een concurrentie analyse bij Subesta?

Bij Subesta werken wij aan de hand van een uurtarief. U bepaalt dus zelf een maandelijks budget waaraan wij ons zullen houden. Neem contact op om jouw marketingbudget te bespreken! 

Waarom de SEO concurrentie analyse uitbesteden aan Subesta?

Wij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste trends en nieuwtjes met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie om de beste service te kunnen bieden. Bovendien hanteren wij een betrokken en persoonlijke houding die wij als kleine onderneming kunnen garanderen aan onze klanten.

Inhoudstabel

Vraag een grondige SEO concurrentie analyse aan

Vraag je concurrentie analyse aan door het contactformulier in te vullen en vertel ons wat meer over jouw website. Nadien nemen wij zo snel mogelijk contact me je op!

De eerste stap naar een hogere score in Google is bijna voltooid!
Vraag je SEO concurrentie analyse aan 90%

Gerelateerde SEO Services

Achterhaal waarom jouw website niet de verwachte prestaties behaald in zoekmachines.

Optimalisatie van de technische aspecten om jouw website gebruiksvriendelijk te maken voor zoekmachines en bezoekers.

Welke trefwoorden gebruiken jouw klanten in zoekmachines zoals Google? Wij zoeken het voor je uit!

Laat je content optimaliseren voor een hogere positie in zoekmachines. Keyword dichtheid, alt tags en title tags zijn voor ons geen vreemde termen.

Websites met een groot aantal relevante backlinks verschijnen doorgaans hoger in de zoekresultaten.

Bevorder de klantenbinding, versterk je naambekendheid en verhoog je omzet met een doordachte content marketing strategie.